Фурмелата е вид домашна нутела, в която захарта е заменена от фурми, откъдето идва и името й. Условно я давам за след 11 месечна възраст, защото зависи дали си въвела различни ядки и какао. Според мен може и по-рано да се дава или поне да се използва в различни печива.
Това е сладкишът с фурмела, който беше "тортата" за първия рожден ден на П. Познай къде забучих свещичката? |
70гр от сушени фурми
70гр настъргани бадеми, лешници, кашу ядки или ядков тахан (тогава пропускате масло)
20гр масло или кокосово олио
70гр настъргани бадеми, лешници, кашу ядки или ядков тахан (тогава пропускате масло)
20гр масло или кокосово олио
около2 супени лъжици неподсладено
какао на прах (какао за готвене)
Фурмите се киснат приблизително 30 минути във вода или мляко, толкова течност, че да са покрити. Пюрира се всичко заедно с течността от фурмите. Ако искаш, може да добавиш и малко сметана. Аз не слагам. Може да се добави и кокосив чипс.
С тази смес съм правила и мъфини.
П. хапва от сладкиша за първия си рожден ден! |
Печиво с бутер тесто:
Може ли рецептата за сладкиш ��?
ОтговорИзтриване