Попаднах на тази рецепта случайно. Бях поканена на детски рожден ден и много ми хареса и реших да я изпробвам и вкъщи. Рецептата е изключително лесна, бърза, вкусна и евтина. Внимание! Шницелчетата биват пържени:) Като казвам бърза, става всичко за около 20 минути, а продуктите са съвсем малко. Аз купувам царевица от консерва без добавена захар.
За приготвяне на
около 15-17 кюфтета ти трябват следните продукти:
Продукти:
Две консерви
царевица по 280гр.
Една глава лук
1-2 скилидки
чесън
1/2 връзка
магданоз
3 яйца
100 гр
пълнозърнесто брашно
4 лъжици олио, но
не зехтин
Сол, черен пипер
Начин на
приготвяне:
Царевицата се
изцежда добре. Яйцата се разбират в купа. Чесънът и лукът се обелва и нарязва
на много ситно. Прибавят се към яйцата заедно с царевицата. Магданозът се
измива, отделя се от дръжките и също се нарязва на ситно. Прибавя не към
сместта. Най-накрая се добавя и брашно. Овкусява се с подправките.
След като всичко
е добре разбъркано. В тиган се нагорещява олиото. С лъжица се взима от сместа и
се сипва в горещото олио, като кюфтенцата се натискат малко, за да станат
по-плоски.
Пържи се кратко време от двете страни докато хване златиста коричка. След като се извадят се отцеждат върху кухненска хартия.
Бяха страшно вкусни и дъщеря ми омете за минути три. А по-късно поиска пак и изяде още едно и половина. Може да се поднесат със салата от краставици или с лютеница.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар