Сега ще ти представя едно примерно зеленчуково меню за цялото семейство, което е вегетарианско и без глутен. Като основа използвах "зеленчуковите хлебчета" на Надя Петрова (оригиналната рецепта можеш да видиш тук). Като аз смятам, че това са по-скоро зеленчукови кюфтета по моите разбирания, отколкото хлебчета. Въпреки това, те могат да бъдат намазани с нещо като свежо сирене или авокадо, както тя го предлага блога си.
Продукти:
една глава броколи, ситно смляна на блендер
2/3 чаша смени бадеми
4 малки яйца
копър
сол, зехтин
Всичко хубаво се омешва и се слага с лъжица върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 25 минути, за да стегне.
За нас ги намазах със свежо сирене и украсих с рукола. П. не пожела да са намазани. Към кюфтетат направих салата от варено червено цвекло с чесън и ядки. Към тях гарнитурата беше маслини и краставица. За П. червеното цвекло не беше овкусено. Тя го обожава така и изяжда повече от една глава всеки път.
Чинията на П.:
Много ми харесаха този вид кюфетата и смятам да пробвам скоро от карфиол и орехи или слънчогледови семки.
Звучи и изглежда прекрасно! Ще пробвам!
ОтговорИзтриване