Маслините са на голяма почит вкъщи. Малко след започването на захранването беше предложено и на П. да ги пробва. Въпреки че бях скептична, че са солени и горчиви, бяха приети изключително добре и се превърнаха в една от любимите храни, независимо от сезона. За малките бебета, при които трябва да се внимава за солта, която поемат, се препоръчва да бъдат изкиснати. Особено тези, които са без костилка, са доста солени. Даже може и няколко пъти да сменяте водата, за да се обезсолят. Маслините без костилка се идеални за забучване на пръстче и детето така да си ги хапне. Освен това е забавно за него. За пръстчета са подходящи и тези на шайбички. Маслини могат да се слагат в мъфини, на пици или в сос за паста. Тук ще намериш една любима рецепта за мъфини с маслини, сирене и чушка. Освен това могат да се използват и за декорации - например пингвини от маслини.
А ето как се яде маслина с костилка на две години. Между другото, дори и да глътне детето костилката, не е фатално. Стига да не се задави. Костилката е полезна и се разгражда в стомаха.
Не се притеснявай да дадеш маслината от Шопската си салата на бебето, когато сте на ресторант:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар