Все още сме в сезона на аспержите! Преди месец постнах статия за аспержите с две рецепти, едната от които доста лесна. Може да прочетеш отново тук за качествата на този, непознат доскоро у нас, зеленчук. Сега ще ти представя още една рецепта, която е вкусна, лесна, ефектна и за гости и абсолютно адаптивна за началото на захранването.
В тази рецепта се използват зелените аспержи. Те са и много по-лесно за обработка и рядко стават на "конци", демек няма много какво да се сбърка с тях.
Пр
В тази рецепта се
използват зелените аспержи. Те са и много по-лесно за обработка и рядко
стават на "конци", демек няма много какво да се сбърка с тях.
Продукти:
300гр зелени аспержи
бутертесто (Ако държиш, можеш да си го направиш и сама. Аз взех готово.)
Начин на приготвяне:
Аспержите се обелват до към средата, като последните 2 см се отрязват. В кипяща вода се попарват за 2 минути и се изваждат.
Тестото се нарязва на лентички, които са 2-3 см дебели. Лентичките се увиват на аспержа и се подреждат върху хартия за печене.
В предварително загрята на 200 градуса духалка или 220 градуса отгоре/отдолу се пекат 15 минути в долната половина на печката.
Поднасят се леко изстинали. Удобни са за хващане с ръка. За малки дечица, аспержът може да бъде разязан на половина и така приготвен, спрямо големината на ръчичката. Връхчетата са винаги по-крехки.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар