Продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
125гр просо
600мл бульон. Ако не искате да ползвате бульон, може и само вода и малко повече подправки.
1 морков
царевица (може да се замени с броколи или тиквичка)
2 яйца
5-6 супени лъжици галета
магданоз
олио
сол, пипер по избор
Лукът и чесънът се задушават в малко олио. Просото се измива и се добавя към тях и също леко се задушава. Залива се с бульона. Оставя се да къкри на слаб огън около 15 минути. Към него се добавя наситнения магданоз, морковите и царевицата. Котлонът се изключва и всичко се оставя на него 20 минути да поеме течността. След като изстине малко, се добавят яйцата и галетата. Оформят се кюфтенца и се пекат около 15-20 минути на предварително загрята фурна върху хартия на 180°. Алтернативата е да се изпържат, както е на снимките. Ако се пържат, олиото се изцежда в кухненска хартия. Тези кюфтенца съм ги правила за първи път, когато П. беше на 11 месеца. Но според мен може и по-рано, ако са въведени продуктите.
Естествено, освен със салата, би могло да върви със сос, тип снежанка от кисело мляко, чесън, копът.
Вариант печени. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар