вторник, 25 юли 2017 г.

Домашни желирани бонбони без захар (9+ месеца)



Желирани бонбони от един банан.
Чудесна рецепта за разнообразие на приема на плодовете и една страхотна почерпка за приятелчетата с нещо полезно, било на площадката или на празник. За първи път открих и дадох такива бонбони на 10 месеца. После съм правила и помежду другото, но и за Първия рожден ден.
Какво ти трябва?
  1. Плод
  2. Желатин
  3. Съд за затопляне
  4. Котлон
  5. Силиконови формички за бонбоните
  6. Хладилник 
Вид силиконова формичка.
 Плод по избор (ако не са сладки плодовете, като малини например, се слагат няколко предварително накиснати фурми). Пюрира се. Аз съм правила от банан, от ягоди, от манго и от едно готово смути. Аз взех един банан и едно пакетче желатин 9гр. на прах. Ако искате да е веган, може да се вземе агар-агар, въпреки че много нутриционисти препоръчват истински желатин и колаген. Плодовете се пюрират и се слагат в съд на котлона, стоплят се и се добавя желатина на прах и се бърка. Оставя се малко да покъкри, половин минута. След това се сваля от котлона и се пълнят силиконови форми. Моите са за бонбони. Поставя се в хладилника за около 2 часа. И воала! Имате си домашни желирани бонбони от истински плод. 
Желирани бонбони от ягоди, напълнени с кисело мляко. Формичката се пълни дополовина, след това се капва малко кис. мляко и се допълва със сместа отгоре. Киселото мляко остава полутечно отвътре.
От манго.
Желирани бонбони от банан и от готово смути с малини за Първия рожден ден.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какаови мъфини с боровинки (8+ месеца)

Това е една лесна и вкусна рецепта за дечица. Мъфините хем са какаови, хем не са шоколадови и тежки. Много добър избор за празници или гости...