вторник, 29 август 2017 г.

Примерно меню 1 ЛЯТО (салата с авокадо)

Сега ще ти представя няколко примерни здравословни менюта за летен обед или вечеря. На снимките П. е на 2 години, но всъщност много от тези менюта може да се адаптират или дадат така и много по-рано. Първото примерно меню се състои от зеленчуци, които са сезонни и много обичани от моето дете. Единственото не-сезонно е авокадото, което ядем през цялата година. Такива вечери сме яли и преди годинката, затова не искам да се подвеждаш от снимките. 
Примерно меню 1 за лято: нарязана чушка, нарязана краставица, маслини и разядка от авокадо, яйце, домат и сметана. Тази разядка е любима в нашето семейство и я правим често. Оригиналната рецепта намерих в този сайт. 
За първи път я направих още преди да родя. Естествено за детето не слагам рукола, защото то не я обича.
Продуктите в нея също могат да варират, например вместо сметана, може да се сложи кисело мляко, но да не е много течно.Също така трябва да се внимава като се слага горчица, да не е прекалено люта, тъй като различните видове и марки имат различна интензивност.
Естествено имаше допълнително разядка, след като тази порцийка беше изядена.:)

Както виждаш освен с вилица, яде се и с пръсти. С тях обикновено се донабутва храната:)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какаови мъфини с боровинки (8+ месеца)

Това е една лесна и вкусна рецепта за дечица. Мъфините хем са какаови, хем не са шоколадови и тежки. Много добър избор за празници или гости...