сряда, 20 декември 2017 г.

Шницелчета от царевица (10+ месеца)





Попаднах на тази рецепта случайно. Бях поканена на детски рожден ден и много ми хареса и реших да я изпробвам и вкъщи. Рецептата е изключително лесна, бърза, вкусна и евтина. Внимание! Шницелчетата биват пържени:) Като казвам бърза, става всичко за около 20 минути, а продуктите са съвсем малко. Аз купувам царевица от консерва без добавена захар.
За приготвяне на около 15-17 кюфтета ти трябват следните продукти:
 

Продукти:

Две консерви царевица по 280гр.

Една глава лук

1-2 скилидки чесън

1/2 връзка магданоз

 3 яйца

100 гр пълнозърнесто брашно

4 лъжици олио, но не зехтин

Сол, черен пипер


Начин на приготвяне:
Царевицата се изцежда добре. Яйцата се разбират в купа. Чесънът и лукът се обелва и нарязва на много ситно. Прибавят се към яйцата заедно с царевицата. Магданозът се измива, отделя се от дръжките и също се нарязва на ситно. Прибавя не към сместта. Най-накрая се добавя и брашно. Овкусява се с подправките. 

След като всичко е добре разбъркано. В тиган се нагорещява олиото. С лъжица се взима от сместа и се сипва в горещото олио, като кюфтенцата се натискат малко, за да станат по-плоски. 
Пържи се кратко време от двете страни докато хване златиста коричка. След като се извадят се отцеждат върху кухненска хартия.
Бяха страшно вкусни и дъщеря ми омете за минути три. А по-късно поиска пак и изяде още едно и половина. Може да се поднесат със салата от краставици или с лютеница. 
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какаови мъфини с боровинки (8+ месеца)

Това е една лесна и вкусна рецепта за дечица. Мъфините хем са какаови, хем не са шоколадови и тежки. Много добър избор за празници или гости...