петък, 16 февруари 2018 г.

Печени шницелчета от картофи и броколи със сирене (9+ месеца)

Представям ти една лесна, не чак толкова бърза рецепта за шницелчета от броколи и картофи. В нея се съдържат млечни, във вид на изцедено сирене, както и яйца, при което може да сложиш и само жълтък. Този път реших да са по-здравословни и да ги изпека, но могат да бъдат и изпържени. От тези продукти станах 14 кюфтета, достатъчно за цялото семейство:)

Продукти:
1/2 глава броколи
4 средно големи картофа
2 яйца
4-5 лъжици галета
150гр изцедено сирене
черен пипер, чубрица, мащерка, риган или каквато подправка решиш за вкус. Магданоз също се връзва много добре. 
Малко зехтин
Картофите и броколито сварих на пара. След това пасирах леко, не до гладка смес. 
Добавих яйцата, галетата, сиренето и подправките и разбърках. Оставих малко време, може би около 10тина минути сместа да стегне в хладилника. 
С лъжица оформих вницелчетата върху хартия за печене и върху всяко капнах малко зехтин. Трудно се оформят с ръце, затова използвах лъжица, а в процеса на печенето си стегнаха достатъчно. Не исках да ги овалвам допълнително в брашно. 
Пекат се на предварително загрята фурна около 15 минути на вентилатор и програма за печене отгоре на 180 градуса. След това внимателно се обръщат и се пекат само отгоре за около 10тина минути на 200 градуса. Внимавай при обръщането, защото може да са залепнали. Ако е така, трябва да се изчака леко да изстинат. Могат да се сервират с млечен сос или с лютеница. 

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Какаови мъфини с боровинки (8+ месеца)

Това е една лесна и вкусна рецепта за дечица. Мъфините хем са какаови, хем не са шоколадови и тежки. Много добър избор за празници или гости...