понеделник, 19 март 2018 г.

Примерно меню Есен-Зима (8+ месеца)


Сега ще ти представя едно примерно зеленчуково меню за цялото семейство, което е вегетарианско и без глутен. Като основа използвах "зеленчуковите хлебчета" на Надя Петрова (оригиналната рецепта можеш да видиш тук). Като аз смятам, че това са по-скоро зеленчукови кюфтета по моите разбирания, отколкото хлебчета. Въпреки това, те могат да бъдат намазани с нещо като свежо сирене или авокадо, както тя го предлага блога си. 
 Продукти:
една глава броколи, ситно смляна на блендер
2/3 чаша смени бадеми
4 малки яйца
копър
сол, зехтин
Всичко хубаво се омешва и се слага с лъжица върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се около 25 минути, за да стегне. 


 


За нас ги намазах със свежо сирене и украсих с рукола. П. не пожела да са намазани. Към кюфтетат направих салата от варено червено цвекло с чесън и ядки. Към тях гарнитурата беше маслини и краставица. За П. червеното цвекло не беше овкусено. Тя го обожава така и изяжда повече от една глава всеки път.


 Чинията на П.:

Много ми харесаха този вид кюфетата и смятам да пробвам скоро от карфиол и орехи или слънчогледови семки. 

1 коментар:

Какаови мъфини с боровинки (8+ месеца)

Това е една лесна и вкусна рецепта за дечица. Мъфините хем са какаови, хем не са шоколадови и тежки. Много добър избор за празници или гости...